A karrier- és tehetségprogramok szakértője

Interjú Molnár Ivettel

Molnár Ivett kolléganőnk 2018-ban csatlakozott vállalatunkhoz, mint HR gyakornok. 6 hónap után személyzetfejlesztési és toborzási előadóként folytatta a munkáját, amelynek keretében olyan feladatokat lát el, mint a toborzás és interjúztatás, valamint a karrier és tehetség programok kidolgozása és működtetése.

Mióta dolgozol vállalatunknál?

2018-ban csatlakoztam HR gyakornokként a DDC-hez, 6 hónap után pedig személyzetfejlesztési és toborzási előadóként folytattam a munkám.

Milyen érzés a DDC-nél dolgozni?

A DDC-re nagyon jól illik a családias nagyvállalat jelző. Noha több mint 600-an dolgozunk itt, a kollégák többsége ismeri egymást, nem törzsszámok vannak, hanem munkatársak. A HR csoport nagyon jól dolgozik együtt, mindenben számíthatunk egymásra. 

Milyen feladatokat látsz el a munkakörödben?

Nagyon változatos a munkaköröm, így nincsen átlagos munkanap vagy munkahét számomra. Amikor nincs vírushelyzet, sokat utazok a telephelyek között interjúk és különféle projektek kapcsán.

A legfőbb feladatom a toborzás és személyzetfejlesztés, ami számos egyéb feladatot foglal magába. A toborzás kapcsán a hirdetés feladásától a felvételig felelek minden feladatért a DDC összes telephelyén (például előszűrések, interjúk, belépési dokumentációk).

Személyzetfejlesztésen belül számos feladatom van, melyek közül a főbbek a soft-skillekre épülő tréningek szervezése, karrier, mentor és tehetség programok kidolgozása és működtetése. Hozzám tartozik az employer branding (munkáltatói imázs) program, amely keretében számos kisebb projektet működtetünk munkatársaink megtartása és az új munkaerő bevonzása érdekében. Fontos feladat a kollégákban rejlő képességek felismerése, erősítése és igényeik, elképzeléseik megvalósításának támogatása (például pozícióváltással, képzésekkel).

Mit szeretsz a legjobban a munkádban?

Szeretem, hogy változatos a munkám, mindig valamilyen újdonsággal, új kihívással kell szembenéznem. A kollégák és főnökeim szabad teret engednek ötleteim megvalósítására, így a kreativitásomat is tudom kamatoztatni. A hétköznapok nagy részében folyamatosan kapcsolatban vagyok a kollégákkal és a jelentkezőkkel, ami szintén színesíti a mindennapjaimat. 

Mi okoz nehézséget? 

Úgy gondolom, hogy a HR ezen területén két fő nehézség van. Nehéz a sok, szerteágazó feladatot megfelelően koordinálni és priorizálni úgy, hogy minden megfelelő időben és minőségben teljesüljön. A munkaerőpiac rendszeresen hoz új kihívásokat, vannak olyan területek és pozíciók, amelyeknél nagyon nehéz a toborzás és a megfelelő kolléga megtalálása. Másrészt emberi oldalról is vannak megterhelő pillanatok, például a jelentkezők elutasításánál, a kollégák életében történő rossz változások esetén, vagy egy munkatárs távozása kapcsán.

Miért ajánlanád a DDC-t a fiatal, pályakezdő kollégáknak?

A családias légkör és a támogató háttér, amit mindenképpen kiemelnék. Emellett fontos, hogy a cég megadja a kellő biztonságot és stabilitást, a nehezebb időszakokban is megkapjuk időben juttatásainkat. Az alapbér mellett számos kiegészítő juttatás van, amelyek között minden kolléga megtalálhatja a neki kedvezőt.

A Duna-Dráva Cement Kft. számos, nagyon izgalmas programot kínál a pályakezdőknek. Fiatal munkatársaink karrierjét is folyamatosan figyelemmel kísérjük és támogatjuk őket, hogy megtalálják a leginkább hozzájuk illő feladatokat. Céges programjaink nem csak családos munkatársainknak adnak kellemes időtöltést. A párommal és kiskutyámmal szoktam részt venni a Családi napon vagy például a Váci Lecsófesztiválon. Kisebb közösségek is összeállnak a cégen belül érdeklődési körök szerint, például vannak, akik közösen edzenek a Palkonyai dűlőfutásra, míg mások együtt ping-pongoznak vagy jógáznak.

(Az interjú 2021 márciusában készült.)