Ajándék a gyárból: a pécsi Nádor Szálló ablakában rejtették el a jutalmat

Minden évben bearanyozza egy fiatal Karácsonyát a Duna-Dráva Cement Kft. a Pécsi Rotary Club kezdeményezéséhez csatlakozva; idén is egy példamutató fiatal tanulót részesít pénzügyi támogatásban.

A társadalmi szolidaritás elősegítését küldetésének tekintő Pécsi Rotary Club az adventi időszakban 24 általános- vagy középiskolás diák karácsonyát igyekszik megszépíteni programjával. A pécsi Széchenyi-téren - a karácsonyi vásár alkalmával - advent minden napján kitárulnak a régi időket idéző Nádor Szálló ablakai, amelyek 100.000 forintos pénzjutalmat rejtenek egy-egy fiatal tehetség számára.

2018-ban a szálló 11. ablaka rejtette a karácsonyi ajándékot Ambrus Patriknak, aki a Pécsi Szakképzési Centrum Angster József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Általános Iskolájának 11. osztályos diákja. Kimagasló eredményeiért vehette át a megérdemelt jutalmat a DDC Beremendi Gyárigazgatójától, Müller Ádámtól. A szorgalmas tanuló iskolájának diákjai ünnepi műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.

Patrik, aki gépi forgácsolónak tanul, kiemelkedően teljesít tanulmányaiban. Az országos Közismereti Tanulmányi Versenyen humán tantárgycsoportban a 2016/2017-es tanévben felkerült az országos lista 20. helyére.

A régió (és egyben hazánk) meghatározó építőanyag-gyártója hosszú évek óta felkarolja a fiatal tehetségeket, ezért csatlakozik évről évre a Pécsi Rotary Club adventi sorozatához is. A társadalmi felelősségvállalási programjai közül kiemelkedő a Tehetségekért ösztöndíj program, amely két cementgyárának térségében nyújt pénzügyi támogatást a tehetséges általános és középiskolásnak.

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország

Rotary Advent 2018.