Simon Ildikó interjú

Simon Ildikó

Közel 20 éve az építőiparban dolgozom. Pályakezdőként, és további 15 évig útépítési munkák kivitelezésében vettem részt építés-és projektvezetőként, amely nőként igen komoly kihívások elé állított. A kezdeti nehézségek ellenére, a későbbiekben már anyaként sem tudtam elképzelni az életemet építőipar nélkül.

2014-ben továbbra is az építőiparban, de annak egy másik területén próbáltam helytállni és összehangolni a családi életemet a munkával. A Cemex Hungária Kft., majd a későbbiekben a Readymix Hungária Kft.  békéscsabai üzemének lettem a telepvezetője, ezt követte feladataim bővítéseként a makói gyár vezetése is.

2019-től, a fúziót követően a Duna-Dráva Cement Kft. Beton Üzletágának csapatát erősítem, mint a déli régió vezetője. Öt betonüzem tartozik az irányításom alá. Megbízatásom igen összetett és nagyon változatos, ezért komoly kihívást jelent számomra. Széleskörű tájékozottságot igényel, nem csak az építőipari, hanem kereskedelmi, számviteli, valamint kommunikációs területen is. A mindennapi feladatok mellett a jogszerű, megalapozott és gyors döntések meghozatala, a rugalmasság, a szakmaiság maximális képviselete nehéz feladatok elé állít, amelyet legjobb tudásom szerint próbálok megoldani.

A nehézségek ellenére sok örömet találok a munkámban, erőt és motivációt merítek belőle, a kihívások és koordinációk új erővel töltenek fel. Nőként férfinak is kell lennem: határozottság, konfrontálódás, organizáció és legfőképpen szakmai felkészültség jellemzi munkámat. Ezek a tulajdonságok segítenek abban, hogy ebben a férfias szakmában az üzlettársaim nőként is egyenrangú partnernek tekintsenek és elfogadjanak. Felemelő érzés a „maradandó” alkotása, lehet ez bármilyen építmény, jó tudni azt, hogy részt vettem a megvalósításában. Elkötelezettséget érzek a szakma, a folyamatos tanulás és munkám iránt, melynek szeretetét kisfiam számára szeretném átadni.