Só- és fényterápiás szoba a Kikerics Óvodában

A DDC Zöld Megoldás-pályázatának köszönhetően Villányban 2014-ben először valósult meg Zöld Megoldás. A Kikerics Óvodában létesült só- és fényterápiás szoba sok-sok kisgyermek számára segít egészségesebb életet élni, és a későbbiekben életerős felnőtté válni. A terápiás szoba erősíti az immunrendszert és megelőzi számos betegség kialakulását. A sószoba előnye, hogy enyhíti az allergiát és hozzájárul a légúti betegségek, így az asztma tüneteinek csillapításához is. Fényterápiával összekötve kiválóan alkalmas a stressz oldására és a kimerültségérzet javítására.

A DDC Zöld Megoldás-pályázaton az elismert szakértékből és a helyi értelmiségből álló bizottság 1 millió forintot ítélt a villányi Kikerics Óvodának a só- és fényterápiás szoba kialakítására. Az ide szervezett kiscsoportos foglalkozásoknak köszönhetően, mind a Kikerics Óvoda, mind a terápiás céllal bejelentkező környékbeli óvodák gyermekei lehetőséget kapnak egy egészségesebb és környezettudatosabb jövő kialakítására.

A gyerekek és szülők bevonásával megvalósuló zöld projektet a település képviselőinek társaságában 2014. szeptember 29-én Szarkándi János, a DDC elnök-vezérigazgatója avatta fel.
 
„Fontos számunkra, hogy a nálunk nevelkedő gyermekek egészséges felnőttekké váljanak. Hisszük, hogy óvodás korban mi is tudunk tenni azért, sőt kötelességünknek is érezzük, hogy a gyermekek szervezete a kívánt módon, egészségesen fejlődjön. A környezeti ártalmak okozta károsodások kivédhetetlenek, éppen ezért éreztük szükségesnek a só- és fényterápiás szoba kialakítását óvodánkban.” – mondta el a megnyitón Kincses Tamásné, az óvoda vezetője.
 
Az átadó ünnepség alkalmával Tegzes Emil, Villány alpolgármestere is örömét és köszönetét fejezte ki a megvalósult környezettudatos és fenntarthatóságot támogató kezdeményezés megvalósulásáért.
 
Háttér információ
A DDC Zöld Megoldás-pályázattal a Duna-Dráva Cement Kft. célként tűzte maga elé, hogy elősegítse a beremendi és váci cementgyár környezetében élők által használt közösségi terek, valamint az infrastruktúra környezettudatos működését és megfelelő hasznosítását. A DDC így a társadalom egy széles csoportjának ad lehetőséget a környezettudatosabb életre és a természeti környezet megismerésére.