Sugárné Bíró Erika

Anyagvizsgáló, több mint 30 éve a DDC munkatársa

„1983 őszén kezdtem dolgozni az akkori DCM MEO laborjában. Először a titráló laborban, majd 1984-től nyerslisztbeállítóként ismerkedtem meg a cementgyártás alapjaival, ami jó kezdetnek bizonyult. 1987-ben kerültem az analitikai laborba és mellette az olajlabor munkáiba is belefolytam.  Később a nyugdíjba vonult kolléganők csoportvezetői feladatait is átvettem. Az olajlabor időközben megszűnt, de 2007-ben – megtartva analitikai munkám nagy részét – anyagvizsgálóként csatlakoztam a környezetanalitikai laborhoz.  Ma is ezt végzem nagy örömmel, elégedettséggel.

Minden munkakörváltás mérföldkő volt az életemben, szakmai kihívásokkal, tanulással, új közösségekbe való beilleszkedéssel. Szerencsésnek érzem magam, mert nagyon közvetlen kollégákkal, vezetőkkel dolgoztam és dolgozom együtt, akik elfogadnak, megbecsülnek és bíznak bennem. Az idén Vezérigazgatói Dicsérettel ismerték el munkámat.

Sok kedves emlékem van az elmúlt 32 évből, ezek nagyrészt a gyár által szervezett rendezvényekhez fűződnek. Például az Építők Napja a Ságvári Klub területén. A dolgozók gyermekei különböző játékos vetélkedőkön vehettek részt, és a végén természetesen minden gyerek kapott csokit-cukrot. Nagy öröm volt látni a lelkesedésüket, huncutságukat, hogy minél több csokit begyűjtsenek. Némelyikük még ma is emlékszik a „csokiosztó nénire”. Jó hangulatúak voltak a brigád rendezvények és később a labor bulik is.A munkámban azt szeretem, hogy változatos, színes – szó szerint –, szeretek apró kütyükkel „szöszmötölni”, érdekes egy új vizsgálati módszert átvenni, adaptálni és bevezetni.”

(Az interjú 2015 szeptemberében készült.)