2018 május 4

Szövetség alakult a fenntartható építkezésért

Egységben az erő! A HeidelbergCement és további nyolc vezető építőipari vállalat életre hívta a Global Cement & Concrete Association-t (GCCA). A társulás célja, hogy erősítse az ágazat hozzájárulását a fenntartható építkezéshez és ösztönözze a folyamatos innovációt.

Az újonnan létrejött szövetség olyan területekre koncentrál majd, mint a fenntartható fejlődés és az urbanizáció, valamint az éghajlatváltozás mérséklése. A GCCA globálisan támogatja a tartós, környezetkímélő épületek létrejöttét és az infrastruktúra fejlesztésének előmozdítását. A szervezet együttműködik az ipari szövetségesekkel és építészekkel, mérnökökkel is annak érdekében, hogy az innováció teret nyerjen az egész építési láncban.

A londoni székhelyű szervezet kiegészíti és támogatja a már működő egyesületek nemzeti és regionális szintű munkáját. 

A HeidelbergCement számos zöldépítészeti tanács tagja, szerepet vállal az ún. Cement Fenntarthatósági Kezdeményezésben (Cement Sustainability Initiative - CSI), a fenntarthatóbb cementipar létrehozása érdekében. A partnerségek révén a vállalat hozzájárul az ENSZ által kitűzött fenntartható fejlesztési célok eléréséhez, valamint a saját, 2030-as vállalati fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak megvalósításához.

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető
Tel.: 
+36 27 511 737
Fax: 
+36 27 511 612
Kőhídpart dűlő 2.
Vác
2600
Magyarország