Kőzet tanösvény a nagymarosi Duna-parton

Nagymaros Önkormányzatának pályázatával egy olyan tanösvény jött létre, amely segítségével érdekes formában mutathatók be a Dunakanyar természeti értékei. A terület nyitottságának köszönhetően a pályázat üzenete könnyen eljuthat nem csak a helyi lakossághoz, de azokhoz is, akik a településre látogatnak. A különböző kőzetekkel feltöltött tanösvény újfajta élményekkel gazdagíthatja az érdeklődőket, míg a kihelyezett, olykor interaktív tábláknak köszönhetően játékos módon ismerkedhetnek meg a környezetünkben fellelhető kőzetekkel. 

Az önkormányzat a Börzsönyi kőzet tanösvény létrehozásához a DDC 1.000.000 forintos támogatását nyerte el, a projekt ünnepélyes átadóját pedig 2017. szeptember 29-én tartották. A nagymarosi tanösvény a 28. megvalósult Zöld Megoldás projekt a pályázat 2011-es indulása óta. 

Duna-parti tanösvény Nagymaroson.

Duna-parti tanösvény Nagymaroson.

Duna-parti tanösvény Nagymaroson.

Duna-parti tanösvény Nagymaroson.

Duna-parti tanösvény Nagymaroson.

A DDC 2011 őszén indította útjára a Zöld Megoldás-pályázatot azzal a céllal, hogy forrást biztosítson a helyi közösségek önszerveződő kezdeményezései számára környezetük zöldebbé tételéhez és a helyi infrastruktúrák környezettudatosabb hasznosításához, valamint a természeti környezet megismerésének elősegítéséhez.

Zöld Megoldás-pályázat oklevél átadás - Nagymaros.