A DDC idén is támogatja a diákokat

A 2020-as esztendő számos változást hozott az emberek életében. Volt azonban valami, ami nem változott: idén is meghirdettük tehetséggondozó ösztöndíjprogramunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben még inkább támogatást nyújtsunk a diákok számára.

A térség meghatározó gazdasági szereplőjeként vállalatunk több mint egy évtizede aktívan támogatja a Beremendi és a Váci Cementgyár vonzáskörzetében élő diákokat a „DDC a Tehetségekért” ösztöndíjprogramon keresztül. A tehetséggondozó program idei fordulójában a beérkezett pályázatok feldolgozását követően a kuratórium Beremenden 47 ösztöndíjat osztott ki, 38 általános iskolás és 9 középiskolás diák részére. Vácott 45 ösztöndíjas tanuló, 18 általános iskolás és 27 középiskolás diák nyerte el a DDC támogatását.

Az ösztöndíj tíz hónapon keresztül tartó folyamatos anyagi támogatást jelent, az általános iskolások havonta 8 000 forintot, míg a középiskolások 10 000 forintot kapnak tehetségük kibontakoztatásához. Az ösztöndíj korábbi nyertesei közül többen - folyamatos, elkötelezett munkájuk elismeréseként - újra elnyerték a támogatást.

Az idei évben a járványügyi helyzetre való tekintettel a személyes átadó elmaradt, az elismerő okleveleket postai úton juttattuk el a diákok számára.

A Duna-Dráva Cement Kft. Ifjúsági és Innovációs Alapítvány munkájának fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mintsem az, hogy Vácon a 2005/2006-os, Beremenden pedig a 2010/2011-es tanévtől kezdődően összesen 98 millió forinttal támogattunk több mint 1200 tehetséges tanulót.  

Adventi ajándékozás

Az ösztöndíjprogram mellett évek óta elkötelezett támogatói vagyunk a Pécsi Rotary Club adventi meglepetéssorozatának, amely során egy szorgalmas tanuló részesül 100.000 forintos támogatásban.

A Rotary az adventi időszakban 24 általános vagy középiskolás diák karácsonyát aranyozza be programjával.  A hagyományoktól eltérően idén online térben ünnepeltünk: minden támogatott diák intézménye videóüzenettel készült az átadóra. 

Vállalatunk 2020-ban is egy kimagasló teljesítményű és önzetlen fiatalt, Nuszbaum Attilát támogatott, aki a Pécsi SZC Angster József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Általános Iskolájának 11. osztályos tanulója.

Attila villanyszerelőnek tanul iskolájában és kiváló eredményeket ér el immáron három éve kivétel nélkül minden tantárgyban, emellett pedig családja iránt is hatalmas odaadást, elkötelezettséget tanúsít.
 

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország