A TioCem® technológiáról

Ez a cementtípus titán-dioxid tartalmú, ami a napsugárzás hatására katalizátor szerepet betöltve megköti és átalakítja a levegőben lévő káros nitrogén-oxidokat olyan anyaggá, amely már ártalmatlan az emberi szervezet számára.
 

Hogyan tisztítja a levegőt a TioCem® technológia?

Magyarországon először a pécsi Kálvária-dombnál használták a TioCem® technológiát, hiszen a város vezetősége fontosnak tartja a környezet védelmét. A TioCem® a levegőben található nitrogén-oxidokat szűri ki, ezáltal tisztítja a levegőt, ami különösen fontos városi környezetben, ahol jellemzően magasabb a levegő szennyezettsége. Ez a cementtípus titán-dioxid tartalmú, ami a napsugárzás hatására katalizátor szerepet betöltve megköti és átalakítja a levegőben lévő káros nitrogén-oxidokat olyan anyaggá, amely már ártalmatlan az emberi szervezet számára.

Kapcsolódó termékek

Cementek és kötőanyagok

A Duna-Dráva Cement Kft. összesen 11 fajta cementet gyárt. A cementfajták eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, így a DDC az igényeknek és a körülményeknek leginkább megfelelő cementet tudja kínálni vevőinek. Az alkalmazástechnológiai tanácsadó munkatársak, a fővállalkozókkal szorosan együttműködve, a kivitelezés helyszínén végzett szakmai munkában is részt vesznek.

Projekt adatok

Felhasznált speciális cement: TioCem®
Felújítás összértéke: 35 millió Ft
Befejezés éve: 2012

Kálvária-domb