„Zöld mező” projekt

A Váci Gazdászok és Kertészek, valamint a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakképző Iskola közös „Zöld Mező” projektjének célja, hogy elméletben és gyakorlatban is megismertesse a leendő mezőgazdászokkal a fenntartható fejlődést és a környezettudatos magatartást. A projekt megvalósítása során kerékpártárolókat helyeztek el az udvaron, különböző kerti bútorok készítésével és kihelyezésével pedig egy zöld közösségi teret alakítottak ki, így a diákok és tanáraik növelhetik a szabadban eltöltött időt. Legyen szó akár tanórákról, vagy az azok közötti szünetekről. A projekt megvalósulásával az intézményben megteremtették a szelektív hulladékgyűjtés és komposztálás feltételeit is.

A projektet ünnepélyes átadó keretében 2016. szeptember 23-án avatta fel Varga Tamás az iskola főigazgatója, valamint Guth Zoltán a DDC kommunikációs vezetője. A fiatalok tudatos és környezet iránt érzékeny magatartásának kialakításához hozzájáruló projektet 1.245.000 forinttal támogatta a DDC Zöld Megoldás-pályázatán keresztül.  

A projekt a 2015/2016-os pályázati évben valósult meg.

A DDC 2011 őszén indította útjára a Zöld Megoldás-pályázatot azzal a céllal, hogy forrást biztosítson a helyi közösségek önszerveződő kezdeményezései számára környezetük zöldebbé tételéhez és a helyi infrastruktúrák környezettudatosabb hasznosításához, valamint a természeti környezet megismerésének elősegítéséhez.

Projektátadó ünnepség a Váci Gazdászok és Kertészek Alapítvány Táncsics Szakképző Iskolában.