Zöld udvar zöld megoldással

A DDC segítségével 2.000.000 forintból zöldülhetett meg Siklóson a Táncsics Gimnázium Szakközépiskola és Szakiskola belső udvara. Az intézmény belső udvara előtte leginkább csak parkolásra volt használható. Az óraközi szünetekben és a tanítási órák után a diákok hiába vágytak a szabad levegőre és a zöld környezetre, nem volt elérhető számukra. Az intézmény nem rendelkezett olyan külső közösségi térrel, ahol nem csak a szünetben tartózkodhattak, hanem ünnepi esemény, vagy éppen oktatás is megvalósítható lett volna.

Ezért is pályáztak a DDC Zöld Megoldás-pályázatára, ahol sikerült elnyerniük a támogatást. Az élhetőbb környezetért az iskola apraja-nagyja összefogott és a növényesítést sajátkezűleg, a tanárok és a diákok összefogásával valósították meg, ami nagyban hozzájárult a tanulók környezeti neveléséhez, illetve ahhoz is, hogy tiszteljék, becsüljék a munkát, óvják a közösség által létrehozott értékeket is.

A projekt legfőbb feladata a külső tér kialakítása mellett, hogy az elismert szakértőkből és a helyi értelmiségiekből álló bizottság által odaítélt 2.000.000 forinttal a környezet szeretetére, tiszteletére, megóvásának fontosságára tanítsa a diákokat.

A projekt a 2013/2014-es pályázati évben valósult meg.

A projekt átadó ünnepségéről szóló cikk és képgaléria megtekintése

Belső udvar látványterv, Siklós.

Zöld udvar zöld megoldással.

Zöld udvar zöld megoldással.

Elkészült a zöld udvar.