Zöldépítési Világtanács

A HeidelbergCement hivatalos partnerként csatlakozik a World Green Building Council (Zöldépítési Világtanács) Európai Regionális Hálózatához

A HeidelbergCement építőanyagai fontos alkotóelemei a fenntartható építkezésnek. Az e területen történő fejlesztések további felgyorsítása érdekében a HeidelbergCement hivatalos regionális partnerként csatlakozott a Zöldépítési Világtanács (World Green Building Council) Európai Regionális Hálózatához (ERN). Az ERN 23 nemzeti zöldépítési tanácsból, 8 regionális partnerből és több mint 4500 tagvállalatból álló európai közösség. A HeidelbergCement már évek óta számos nemzeti zöldépítési tanácsban vállal aktív szerepet, és ezt a kötelezettségvállalást az ERN regionális partnereként még magasabb szintre szeretné emelni.

„Mint az építőipar egyik vezető vállalata, már régóta elkötelezettek vagyunk a fenntartható építkezés mellett.” – mondja Dr. Dominik von Achten, a HeidelbergCement igazgatóságának elnöke. „A Zöldépítési Világtanács Európai Regionális Hálózatával közösen tovább szeretnénk fokozni a fenntarthatóság és innováció előmozdításátelőre mozdítását az építőipari szektorban. Így fel tudjuk gyorsítani a karbon-semleges építőipar-, és végső soron egy karbon-semleges európai társadalom felé irányuló fejlődést. A fenntartható építkezés továbbá segít minket a közép és hosszú távú fenntarthatósági céljaink elérésében, mint például a Fenntarthatósági Törekvések 2030 is.”

A fenntartható építkezés fontos részét képezi az emisszió csökkentését megcélzó globális erőfeszítéseknek. A HeidelbergCement meg van győződve arról, hogy a betonban megvan a potenciál arra, hogy a leginkább fenntartható építőanyaggá váljon. A vállalat bejelentette, hogy 2030-ra kutatási költségvetésének 80%-át fenntartható termékek fejlesztésére fogja fordítani, ez magában foglalja a karbon-semleges betont is, amelyet a HeidelbergCement legkésőbb 2050-re már életre szeretne hívni. A HeidelbergCement további célja, hogy 2030-ra 30%-kal csökkentse a cement tonnánkénti fajlagos szén-dioxid-kibocsátását 1990-hez képest. Ezt a célt a Science Based Target környezetvédelmi kezdeményezés elismeri, így a HeidelbergCement az első olyan cementgyártó vállalat a világon, amely tudományosan bizonyított CO2-csökkentési törekvésekkel rendelkezik. 2019-ben a HeidelbergCement-nek már 22%-os csökkentést sikerült elérnie.

A Zöldépítési Világtanácsról

A Zöldépítési Világtanács (World Green Building Council – WorldGBC) egy globális hálózat, amely vezető szerepet játszik az épített környezetet egészségesebbé és fenntarthatóbbá tételében.

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető

Kommunikációs osztály Kőhídpart dűlő 2.
2600 Vác
Magyarország