Kezünkben a jövő kiadványsorozat

Felelős gondolatok a biodiverzitásról
 

 

A DDC a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Éve alkalmából kiadványt jelentetett meg, amely ismeretterjesztő stílusban mutatja be a környezetvédelmi kihívásokat, valamint a DDC, természet megóvása érdekében végzett tevékenységét. A kötetben olvashatunk arról, hogy az egyes ember mit tehet a biodiverzitás megőrzéséért. Önálló fejezet foglalkozik a DDC kőbányáinak környezetében élő fajokkal. Megismerhetjük az ökológiai lábnyom fogalmát is. Magyarország ökológiai lábnyoma például 3 hektár/fő, de csak 2,23 hektár a biológiai kapacitása. Azaz többet fogyasztunk, mint amennyit az ország területén meg lehet termelni.

Felelős gondolatok az erdőkről, az erdőkért
 

 

2011-ben az Erdők Nemzetközi Éve alkalmából a DDC folytatta a környezetünk értékeit bemutató kiadványok sorát, a Kezünkben a jövő - Felelős gondolatok az erdőkről, az erdőkért című kötettel, amelyet Zvekanovics László, a DDC cégcsoport biztonságtechnikai vezetője emlékének ajánlott a vállalat. Életünk számos területén kiszolgáltatottak vagyunk az erdőknek és a fáknak. Gondoljunk a kincseikbôl készített gyógyszerekre, könyveinkre vagy bútorainkra és sok élelmiszerre. A pótolhatatlan természeti értékek mellett saját életünket is veszélyeztetjük, ha a ránk bízott erőforrásokat nem felelősen, megfontoltan és jelentőségük tudatában hasznosítjuk. Erre az összefüggésre kívánjuk felhívni a figyelmet kiadványunkkal, azzal a szellemiséggel összhangban, amellyel vállalatunkat működtetjük.

Energiagazdálkodás felelősen, tudatosan

 

 

A Duna-Dráva Cement Kft. a fenntartható fejlődés elvével összhangban működik, amelyet a vállalat százéves cementgyártási hagyománya és nemzetközi háttere is erősít. A fenntarthatóság, mint cégfilozófia áthatja tevékenységét: korszerű, környezettudatos műszaki eljárásokat alkalmaz, „jó gazda” módjára kezeli a természeti erőforrásokat és folyamatosan fejleszti gyártási technológiáját. A DDC Kezünkben a jövő kiadványsorozatának harmadik része az energia felhasználásának fenntartható módon történő, felelős és tudatos felhasználásáról szól.