2018 május 18

7 milliárd forintos modernizáció valósult meg a Váci Cementgyárban

Újabb lépést tett vállalatunk a fenntarthatósági célok eléréséért. A nemrég véget ért környezetvédelmi beruházást ünnepélyes keretek között avatták fel a Váci Cementgyárban. A projektnek köszönhetően a régió lakóinak életminősége is javulni fog.

A Duna-Dráva Cement Kft. mindennapi működése során kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos működésre. Anyavállalatunk, a HeidelbergCement Group 2030-as fenntarthatósági törekvései határozzák meg stratégiánk legfontosabb irányait; mint például az ökológiai lábnyom csökkentése vagy a körkörös gazdaság ösztönzése.  A 2016 és 2018 közötti időszak egyik legfontosabb eseménye az a 7 milliárd forintos beruházás volt, amelynek köszönhetően a korábbinál is korszerűbb körülmények között folytathatjuk majd gyártási tevékenységünket, szem előtt tartva mindenekelőtt a környezet megóvását.

A modernizációnak köszönhetően a gyár porkibocsátása minimális szintre csökkent, miközben klinkergyártó kapacitása és üzembiztonsága is növekedett. Mindezek hozzájárulnak a fenntartható cementgyártáshoz.

A modernizáció fő célja a korábban használt elektrofilter korszerű, úgynevezett zsákos filterre cserélése volt. A filter felel ugyanis a kemencevonal portalanításáért. Az új szűrőrendszer előnye, hogy még üzemzavar vagy áramkimaradás esetén sem engedi, hogy kiporzás történjen. Ezáltal tovább minimalizáljuk a már korábban is alacsony szintű porkibocsátását. Beremendi Cementgyárunkban már közel egy évtizede ezt a technológiát alkalmazzuk, és a tapasztalatok szerint Vácott is hasonló módon tudunk majd hozzájárulni a környezet védelméhez.

Május 18-án Fördős Attila Vác Város polgármestere és Szarkándi János a Duna-Dráva Cement Kft. elnök-vezérigazgatója ünnepélyes átadó keretében avatták fel a modernizált cementgyárat. A gyárlátogatással egybekötött eseményen a résztvevők megismerhették a környezetvédelmi beruházás hátterét, folyamatát és eredményét.

Tekintse meg a beruházást összefoglaló kisfilmünket:

ADATVÉDELMI INFORMÁCIÓ: Amikor elkezdi lejátszani ezt a videót, a YouTube cookie-t helyez a böngészőjére, amely lehetővé teszi a YouTube számára, hogy felismerje, amikor a YouTube-ot vagy más beágyazott YouTube tartalmú webhelyeket látogat meg. A cookie-kat bármikor törölheti a böngészőből. Az adatok YouTube-on keresztül történő feldolgozásáról a YouTube webhelyén olvashat.

Guth Zoltán

Kommunikációs vezető
Tel.: 
+36 27 511 737
Fax: 
+36 27 511 612
Kőhídpart dűlő 2.
Vác
2600
Magyarország