A család a legfontosabb

Interjú Molnár Ivettel, a DDC Megbízott HR vezetőjével

Mit jelent a DDC számára, hogy ismételten jogosultságot nyert a Családbarát Vállalat címre? 

Vállalatunk számára nagy büszkeség, hogy az idei évben is elnyertük a Családbarát Vállalat címet. A cím elnyerése megerősít minket abban, hogy jó úton haladunk.  A családbarát programok folyamatos bővítése azonban elengedhetetlen, mivel programjainkkal kollégáink munka-magánélet egyensúlyát és testi-lelki egészségét támogatjuk.  Nap mint nap dolgozunk kollégáink jóllétéért és azért, hogy közösen érjük el sikereinket. Számunkra ez nem csak egy elismerés, hanem tükrözi a DDC szemléletét is, hiszen a díjat csak igazi, családbarát cégkultúrával lehet elnyerni. 

Mitől családbarát a DDC? 

A DDC családbarát programjai sokrétűek, hiszen igyekszünk kollégáinkat minden korosztályban és élethelyzetben támogatni. Célunk, hogy munkatársaink életében megfelelő legyen a munka-magánélet egyensúly és ehhez minden támogatást megadunk nekik. A rugalmas, tervezhető munkaidő nálunk alapvetés, azonban egyre több pozíciónál home office lehetőséget is biztosítunk kollégáink részére. Céges Vándorbölcsőt biztosítunk a kisgyermekes szülőknek, illetve nagyszülőknek, hiszen egy gyermek érkezésekor nagy segítség a családnak, ha erről a munkáltató gondoskodik helyettük.  Egyaránt támogatjuk munkatársaink családtagjait és gyermekeit, akiket szívesen látunk diákmunkán, szakmai gyakorlatokon, vagy a későbbiekben munkatársunkként is. Családbarát stratégiánk számos területen kapcsolódik a vállalatunk által szervezett társadalmi felelősségvállalási programokhoz. CSR programjaink jelentős részéről elmondható, hogy gyermek, illetve családbarát.   

Van ennek jelentős szerepe a munkaerő hosszú távú megtartásában? 

A család cégünk számára kiemelkedően fontos érték. Hisszük, hogy a hosszútávon stabil és hatékony munkavégzés alapja a biztos magánéleti háttér. A családbarát programok és intézkedések szerepe éppen ezért, évről évre erősödött a munkatársak hosszútávú megtartásában. Ennek érdekében, amikor lehetőség van rá, örömmel látjuk céges programjainkon a kollégák családtagjait, sőt az idei évben a „Mutiholdolgozol” kezdeményezés keretében a családtagok a gyárak életébe is betekintést nyerhettek. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy kollégáink nagy része már középiskolás korától kezdve vállalatunkat erősíti, és vannak családok, ahol már a harmadik-negyedik generáció dolgozik nálunk. Azzal, hogy folyamatosan bővítjük és javítjuk családbarát programjainkat, kollégáink is érzik, hogy fontosak számunkra! 

Milyen értékek fontosak még a potenciális vagy már meglévő munkavállalók számára? 

Véleményem szerint, a legmeghatározóbb értékek többsége a családhoz és a magánélethez kapcsolódik. Kiemelten fontos a stabil vállalati háttér és a biztos jövedelem, hogy kollégáink mindig tudják, számíthatnak ránk. Büszkék vagyunk rá, hogy munkatársaink nagy része évtizedek óta elkötelezetten dolgozik nap, mint nap vállalatunknál.  

Emellett a munkavállalók számára kiemelten fontos a törvényi szabályozásoknak megfelelő működés, amelyet a DDC minden tekintetben biztosít. A szinte napra pontosan kiszámítható bérutalás mindenkit egyfajta biztonságérzettel tölt el, hiszen a házi költségvetést erre alapozhatják minden hónapban. Társaságunknak és kollégáinknak egyaránt fontos az egészség megőrzése érdekében évente megszervezett ingyenes szűrővizsgálatokon való részvétel.  

A kollégák közötti jó kapcsolat elengedhetetlen a hatékony közös munkavégzés érdekében. Cégünknél nagyon jó, befogadó közösségek vannak, akik támogatják az új belépőket. Aki hozzánk csatlakozik, csapattagnak érezheti magát már a betanulási időszakban is! 

Céges programokból sincs hiány 

2021-ben elindult a DDC Szuperhősök nevű programsorozatunk, amelynek keretében olyan programokat szervezünk, melyeken kollégáink és családtagjaik is részt vehetnek. Az események célja a társadalmi felelősségvállalás népszerűsítése és a helyi közösségek támogatása. Az elmúlt években kollégáink és családtagjaik segítségével támogattunk állatotthont, szerveztünk hulladékgyűjtést és még jótékonysági ruhabörzét is tartottunk. Emellett számos egyéb programon vettünk részt közösen, ilyen például a Váci Lecsófesztivál és a Csabai Kolbászfesztivál. 

Minden évben meghirdetjük a "Duna-Dráva a Tehetségekért" ösztöndíj pályázatunkat, ahová a környék kiemelkedő teljesítményt nyújtó általános és középiskolás diákjainak jelentkezését várjuk. A nyertes pályázók az ünnepélyes díjátadó után anyagi támogatásban is részesülnek. Az említett pályázatra természetesen szívesen várjuk kollégáink gyermekeinek, unokáinak jelentkezését, hiszen köztük is lehetnek kitűnően tehetséges fiatalok. 

(Az interjú 2022 novemberében készült.) 

Családbarát Vállalat Oklevél

Családbarát Vállalat Oklevél.

Családbarát Vállalat.

Nyílt nap a Beremendi Cementgyárban 2018.

DDC Családi Nap.

DDC Zöld Város Program.