Elismerések, díjak

Több évtizedes működésünk során számos díjban, elismerésben részesültünk, melyekre sok év elteltével is méltán lehetünk büszkék. A vállalati elismerések mellett az egyéni, munkavállalóink által elért sikerek, díjak is szép számmal gyarapodtak az évek során.


2023. Családbarát Vállalat elismerést kapott a DDC

A családbarát szemléletmód mára már alapvetésnek számít. Vállalatunk - amely közel 600 munkavállalót foglalkoztat - is nagy hangsúlyt fordít arra, hogy a munkavállalók családbarát munkahelyként tekintsenek a cégre. Családbarát törekvéseinket 2023-ban ismét elismeréssel díjazta a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány.

Részletek

2023. Elismerést – és megtakarítást – hozott a DDC-nek a CIP Program

Az ország legjobb PR-tevékenységeit bemutató versenyén, a PR Excellence Award-on (PREXA) ismerték el vállalatunk Folyamatos Fejlesztési Programját (CIP), amely 2021-es megújítása óta töretlen népszerűségnek örvend a DDC-s munkavállalók körében. A DDC és a FERLING, „Köszönjük, hogy kapcsol!” fantázianevű pályázatát a legmagasabb, arany fokozatú elismerésben részesítette a szakmai zsűri!

Részletek

2023. Összhangban a munka és a magánélet - Családbarát védjegyet kapott a DDC

A munkavállalók elégedettsége és jóléte alapvető fontosságú a Duna-Dráva Cement Kft. számára. Vállalatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a munkatársak szívesen dolgozzanak a cégnél, és a DDC-re, mint családbarát munkahelyre tekintsenek. Törekvéseinket a Családbarát Magyarország Központ védjeggyel is elismerte.

Részletek

2023. Családbarát szemléletmód cégen belül és azon is túl

Vállalatunk családbarát gondolkodásmódja szorosan kötődik a társadalmi felelősségvállalási stratégiájához. Aktuális lehetőségeinkhez mérten folyamatosan segítjük programjainkkal és kezdeményezéseinkkel a munkavállalókat és a cementgyárak környezetében élőket. A társadalom iránti elkötelezettségünket 2023-ban a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is elismerte és  az elnöksége Bölcső-Díj Bronz fokozatban részesítette a Duna-Dráva Cement Kft.-t a családok és az egyesület érdekében végzett tevékenységéért.

Részletek

2022. Családbarátnak lenni menő!

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány évek óta elismeri azokat a cégeket, amelyek családbarát gyakorlatokat vezetnek be a mindennapi működésük során, és ezeket a munkatársak igényei szerint alakítják.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom gála keretében adták át a 2022-es Az Év Családbarát Vállalata díjakat, immár tizedik alkalommal.  A fődíj mellett kiosztották a "Családbarát Vállalat" címet, idén 49 vállalat, többek között a DDC számára is. A cím nem jár automatikusan, minden esetben tiszteletre méltó eredmények állnak a háttérben.

Részletek

2022. Díjazták a DDC társadalmi felelősségvállalását

A fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelem egy közös ügy, közös felelősség. Vállalatunk éppen ezért hozta létre évekkel ezelőtt a társadalmi felelősségvállalási programját, amelynek keretében arra törekszik, hogy megteremtse az ehhez szükséges tudatosságot. Erre irányuló törekvéseinket a CSR Hungary díjjal ismerték el: a „Legjobb CSR Programért” kategóriadíjat a DDC-nek ítélte oda a szakmai zsűri.

Részletek

2022. A motiváció a siker kulcsa

A HRPOWER.HU a Kreatívval közösen, immár hatodik alkalommal hirdette meg a HRKOMM Award-ot , a HR-kommunikációs szakma legrégibb megmérettetését.

A HR-KOMM Award 2022 elnevezésű pályázaton a Motivációs rendszer kategóriában indultunk, a pályázatunkat a szakmai zsűri pedig Bronz díjazással jutalmazta.

Részletek

2022. Vállalatunké "Az Év jó Ügye"

Az idén először meghirdetett, a Magyar Bankholding, a Solar Markt, a PwC Magyarország, valamint a Portfolio Csoport által közösen támogatott Green Awards verseny célja, hogy a hazai vállalatok különleges fenntarthatósági teljesítményét, programját vagy innovációit elismerjék.

A DDC az elmúlt évtizedek során számos programot indított a fenntarthatóság és a társadalmi megsegítés érdekében. A szakmai pályázaton a vállalat utóbbi törekvését díjazták, hiszen az "Év Jó Ügye" díjat a DDC.nek ítélte oda a szakmai zsűri.

Részletek

2022. A „zöld” elkötelezettségéért díjazták a DDC-t

A Greengage elnevezésű versenyen, a „karbonlábnyom csökkentése” kategóriában Special mention helyezést értünk el! A verseny célja, hogy megtalálják azokat a vállalatokat, akik ma Magyarországon fenntarthatóan és környezetkímélően gyártanak innovatív termékeket, vagy fejlesztéseikkel támogatják a piacot. Vállalatunk is aktívan dolgozik azon, hogy működési régiója zöldebb legyen, bevonva mindebbe a különböző társadalmi szereplőket is. Emellett a fenntartható fejlődés elvét stratégiai szinten kezeljük, és környezetkímélő technológiákat alkalmazunk.

Részletek

2022. Emlékéremmel jutalmazta a Siklósi Önkormányzat a DDC-t

A Siklósi Önkormányzat képviselőtestülete 2022-ben úgy döntött, hogy a Batthyány Kázmér Emlékérmet a vállalatunk Beremendi Cementgyárának adományozza az évek óta tartó együttműködés jegyében. A képviselőtestület közel harminc éve, 1996 óta minden évben kitünteti azokat a magánszemélyeket, közösségeket és cégeket, akik a városért, és annak lakóiért kiemelkedő szerepet vállalnak.

Részletek

2021. Vállalatunk felelős munkáltatói és fenntarthatósági törekvéseit 3 szakmai díjjal is elismerték

Az OFA Nonprofit Kft. 2016 óta meghirdeti "Az Év Felelős Foglalkoztatója" pályázatát, amelynek célja azon hazai munkáltatók elismerése, akik számára az emberi erőforrás központi értéket képvisel.  Az Év Felelős Foglalkoztatója 2021 nagyvállalati kategória győztese vállalatunk lett.

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány évek óta elismeri azokat a cégeket, amelyek családbarát gyakorlatokat vezetnek be a mindennapi működésük során. Az Év Családbarát Vállalata fődíj mellett kiosztották a "Családbarát Vállalat" címet, többek között a DDC számára is. 

A PPH Media 2021-ben, második alkalommal hirdette meg a DoingGood - CSR Award-ot, hogy felhívják a figyelmet a cégek társadalmi felelősségvállalásának fontosságára. A DDC az „integrált CSR projektek” témában benyújtott pályázatával különleges, „special mention” helyezést ért el.

Részletek
 

2021. A Magyar Termék Nonprofit Kft. díjazta a DDC védjegyhasználatért tett törekvéseit

A DDC még 2015-ben nyerte el a rangos Magyar és Hazai Termék védjegyhasználati jogát, amelynek kommunikációját minden területen kiemelten kezeljük. Vállalatunk elkötelezettségét 2021-ben újabb elismeréssel jutalmazta a Magyar Termék Nonprofit Kft.; a védjegyek kiemelkedő belső kommunikációjáért járó díjat vehettük át.

Részletek

2020. Újabb díjat nyert a DDC az Év Gyára versenyen

2020. augusztus 10-én a járványügyi helyzet miatt különleges, online keretek között zajlott az Év Gyára verseny díjátadója, amelyen 2019-ben vállalatunk ismét indult.

Részletek

2020. "A Környezet Védelméért” Díjban részesült a DDC

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége évek óta elismeri azoknak a munkásságát, akik részt vesznek Magyarország környezeti állapotának javításában, fejlesztésében.

Részletek

2019. Díjjal jutalmazták a vállalat társadalmi felelősségvállalási törekvéseit.

A Duna-Dráva Cement Kft. nyerte a VOSZ Baranya Megyei Szervezete által meghirdetett Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat, amely a régió meghatározó gazdasági szereplőinek közösséget támogató, társadalmi és környezeti értékeket ápoló törekvéseit minősíti.

Részletek

2019. Dolgozói elégedettség kategóriában nyert díjat a DDC

A Duna-Dráva Cement Kft. első helyezést ért el a 2018-as Év Gyára verseny egyik kategóriájában, amelyen számos hazai kis- és nagyvállalat is indult. A DDC több kategóriában is pályázott, hogy megmutassa a szakmai zsűrinek az elhivatottságát, a folyamatos fejlődésre vonatkozó erőfeszítéseit és a dolgozói iránti elkötelezettségét.

Részletek

2018. Elismerést nyert a DDC a „Helyes gyakorlat a munkavédelmi oktatásban” témakörben

Magyarország meghatározó építőanyag-gyártójaként elsődleges célunknak tekintjük a biztonságos munkakörülmények és a munkahelyi balesetektől mentes mindennapok megteremtését. Annak érdekében, hogy ezeknek a célkitűzéseknek megfeleljünk, csatlakoztunk a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” elnevezésű partnerségi programhoz.

Részletek

2017. Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott a DDC elnök-vezérigazgatója

Sokévi áldozatos és kitartó szakmai munkájáért március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Szarkándi János, a Duna-Dráva Cement Kft. elnök-vezérigazgatója.

Részletek

2016. Ismét elismerést nyert a „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj program

2016. február 26-án tartotta a GAP Média Kft. 3 Jó Cselekedet nevű társadalmi kezdeményezésének díjátadó estjét. A jótékonysági verseny helyezettjei között szerepel a Duna-Dráva Cement Kft. is. A vállalat 3 projektjével indult, ezek közül végül a „Legnagyvonalúbb jó cselekedet” kategóriában ért el első helyezést. A DDC nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra, így a cementgyárak környezetében élő települések lakóiért végzett munkáját korábban már többször is elismerték.

Részletek

2015. Magyar Termék és Hazai Termék védjegyeket kaptak a DDC cementtermékei

A Duna-Dráva Cement Kft. komoly elismerést tudhat magáénak, hiszen első alkalommal nyerte el cementgyártó vállalat a rangos Magyar és Hazai Termék védjegyhasználati jogot. A minősítések 2015 tavaszától a cementtermékek csomagolására is rákerülnek, az új zsákdizájnt pedig ünnepélyes bemutató rendezvény keretében ismerhette meg a közönség.

Részletek

2015. Genius Loci díj - Felelősen a jövő tehetségeiért

A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíj programot 2015-ben szakmai szervezetek is elismerték. A DDC – a váci Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium felterjesztése alapján – elnyerte a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) által alapított és 2015-ben első alkalommal odaítélt rangos „Genius Loci Díj – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” elismerést

 Részletek

2014. A „Legnagyobb magasan csüngő gyümölcs” díjjal büszkélkedhet a cementgyár

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért tizenegyedik alkalommal jutalmazta azokat a vállalatokat, amelyek kiemelkedő megtakarítást eredményező környezetvédelmi beruházásokat, intézkedéseket valósítottak meg. A Duna-Dráva Cement Kft-t a három éven túl megtérülő beruházások kategóriájában tűntették ki a „Legnagyobb magasan csüngő gyümölcs” díjjal, az anyagában nem hasznosítható, de petrolkoksz helyettesítésre alkalmas hulladék felhasználásának növelése érdekében tett lépéseiért.

Részletek

2013. 50 éves a váci cementgyár!

1963-ban létesült a mészkőben gazdag Naszály-hegy lábánál, Vácott a Duna-Dráva Cement Kft. elődje, a Dunai Cement és Mészművek. A váci cementgyár azóta is a térség meghatározó gazdasági és foglalkoztatási szereplőjeként működik.

Részletek

2012. Madárbarát munkahely

Madárodúk, itatók és etetők kihelyezésével vált méltóvá váci és beremendi gyárunk a Madárbarát Munkahely címre. A Váci Gyárban 2012 végén, Beremenden pedig 2013 áprilisában vehettük át az elismerést tanúsító emléktáblát a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől.

Részletek

2010. 100 éves a beremendi cementgyár!

A Schaumburg-Lippe György herceg birtokán elhelyezkedő mészkőbánya mellett 1909-ben kezdték meg a mészüzem, majd a cementgyár telepítését, mivel itt található Magyarország legtisztább mészköve, és a részben fedőrétegként rendelkezésre álló agyag minősége is kedvező a cementgyártáshoz. A gyárból 1910. november 27-én gördült ki az első vagon portlandcement. A 2010-ben századik születésnapját ünneplő Beremendi Cementgyár évtizedek óta a térség meghatározó gazdasági szereplőjeként és munkáltatójaként működik.

Részletek

2009. A Duna-Dráva Cement Kft. az „Év legeredményesebb vállalata"

A tekintélyes közgazdászokból álló zsűri döntése alapján, 2009-ben a DDC vehette át a Figyelő c. gazdasági hetilap által alapított, az „Év legeredményesebb vállalata” díjat a TOP 200 Gálán. A döntés alapja a 2008-ban, valamint az elmúlt években végzett következetes és sikeres gazdálkodás volt.

Részletek