Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Nap

Kedves Középiskolások!

A Duna-Dráva Cement Kft. Baranya megye meghatározó gazdasági szereplőjeként feladatának tekinti, hogy a környezetében élőket rendszeresen tájékoztassa működéséről, fejlesztéseiről, közvetlenül is bemutatva tevékenységét azok számára, akik érdeklődnek az ipar és környezet fenntartható kapcsolatáról.

A Beremendi Cementgyár - a váci gyáregységhez hasonlóan - európai színvonalon, minimális kibocsátás mellett termeli az építőipar számára nélkülözhetetlen alapanyagot, a cementet. Kiemelkedő a másodlagos tüzelőanyag hasznosítása, ami igen korszerű technológia segítségével valósul meg.

Fontosnak tartjuk, hogy a gyár bemutatására, a helyszín megismerésére időszakosan lehetőséget adjunk a környezetünkben élőknek. Ezért, kifejezetten az érdeklődő középiskolai tanárok és diákjaik számára hívtuk életre a DDC Zöld Alternatíva Vetélkedőt és Nyílt Napot, amely egy játékos vetélkedővel egybekötött gyárlátogatás. A vetélkedőn a cementgyártás környezettudatosságával, hulladék feldolgozásával kapcsolatos kérdésekre kell a középiskolák delegált csapatainak helyesen válaszolnia, illetve izgalmas, kihívást jelentő feladatokat megoldania.

Vállalatunk számára kiemelten fontos az emberi élet védelme és a biztonságos környezet megteremtése, vezetőségünk éppen ezért hozta meg azt a nehéz döntést, hogy az országban fellépő fokozódó járványügyi helyzet és az emelkedő esetszámok miatt a Beremendre tervezett vetélkedőt elhalasztja egy előre meg nem határozott időpontig!

Bízunk abban, hogy a kialakult helyzet Magyarországon - és a világ többi részén – rövid időn belül rendeződik, és a vetélkedőt egy későbbi időpontban megrendezhetjük.

Amennyiben további kérdésük merülne fel, forduljanak bizalommal Vízy Borbála kolléganőnkhöz a vizyb@duna-drava.hu e-mail címen vagy a +36 27 51 1691-es telefonszámon!

Megértésüket köszönjük!

2019-es döntő beszámolója

 
A korábbi évek vetélkedőiről szóló összefoglalók az alábbi menüpontokon tekinthetők meg:

Vác 2019
Beremend 2016
Beremend 2018
Vác 2015